Yönetim ve Danışma Kurulu

YÖNETİM KURULU

yunus-ugur-T3BOt (1).jpg (233 KB)

Müdür

Doç. Dr. Yunus Uğur

Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, YL ve doktora derecesini ise aynı üniversitenin Tarih programında tamamladı. 2003-2004 yıllarında New York Binghamton Üniversitesi Tarih Bölümü’nde araştırmacı olarak bulundu. 2009-2020 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü kadrosunda görev yapmış ayrıca Şehir Araştırmaları Merkezi Direktörlüğünü ve Şehir Çalışmaları yüksek lisans programı başkanlığını yürütmüştür. 2016- 2017 yıllarında Berlin'de akademik çalışmalarını yürütmüştür. Halen Marmara Üniversitesi Dijital Beşeri Bilimler Araştırma Merkezi müdürü ve Tarih bölümü öğretim üyesidir. Aynı zamanda Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin baş editörü olup www.digitalottomanstudies.com platformunun yöneticisi, Global Şehir Tarihi Projesi (GUHP) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Şehir Tarihçileri Birliği (EAUH) ve Ortadoğu Araştırmaları Derneği (MESA) üyesidir. Yoğunlaşma alanları Osmanlı şehir tarihi, kent mekânı ve mahalleler, tarih yazımı, tarih kaynakları, dijital tarihçilik, tarihsel coğrafya, sözlü tarih ve kültürel miras alanlarını kapsar. 

Bu alanlarda araştırma projeleri yapmış, tezler yazdırmış, kitap ve  makaleler yayınlamıştır. Son beş yılda, TÜBİTAK destekli  "Osmanlı Şehir Tipolojileri ve Atlası (1450-1700)" başlıklı projeyi tamamlamış İBB ile İstanbul’un Kültürel Mirası ve Hazire/ Türbe/ Mezar Taşları üzerine yapılan 4 farklı projenin yürütücüsü olmuştur. Ayrıca İSTKA desteği ile Sözlü tarih ve İstanbul’un görsel tarihi ile ilgili yapılan 3 projeye danışmanlık yapmış İBB KÜLTÜR AŞ ve İSAM’ın desteklediği 10 ciltlik İstanbul Tarihi kitabının yayın/editör ekibinde bulunmuştur. Halen TÜBİTAK’ın desteklediği "Osmanlı Şehirlerini Haritalamak: Sosyo-Mekânsal Benzerlikler ve Özgünlükler (1520-1540)" ve "19. Yüzyıl İstanbul Tekkelerini Mekânsallaştırmak: Yerleşim ve Ağ Haritaları" ve YTB'nin desteklediği "Lübnan'da Osmanlı Kültürel Mirası" projeleri üzerinde çalışmaktadır. Yazar ve editor olarak katkıda bulunduğu bazı kitaplar, Bir Semte Vefa, Vefanın Cennet Bahçeleri: Vefa Semti Hazireleri (2 cilt), Tarih-i Raşid ve Zeyli (3 cilt), Osmanlı Hukukunda Fetva, Antik Çağ'dan XXI.Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi (10 cilt), Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim, İstanbul Türbe, Hazire ve Kabirleri: Fatih, Eyüpsultan, Beyoğlu, Fatih (4 cilt), Tarih Bilimi ve Metodolojisi, Osmanlı İmparatorluğu'nda Çevre ve Şehir, Kent Sosyolojisi ve Osmanlı'da Şehir, Vakıf ve Sosyal Hayat’tır.

Academia

 

626761-823782878.jpg (60 KB)

Müdür Yardımcısı

Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir Nişancı 

Marmara Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden lisans, Hartford Seminary’den ise yüksek lisans derecesini aldı. Yüksek lisans eğitimi sırasında Hartford Institute Religion Research’da (Hartford Din Araştırmaları Enstitüsü) araştırma projelerinde çalıştı. Doktora eğitimini de Loyola University Chicago Sosyoloji bölümünde tamamladı. 2009-2014 yılları arasında Loyola University Chicago’da okutman olarak dersler verdi. Aynı okulda 2011 ve 2013 yılları arasında İstatistik Danışmanı olarak çalıştı. 2015 ve 2019 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olarak ders verdi.  Nicel Araştırma Metodları, Gençlik araştırmaları, Din Sosyolojisi, Sivil ve Sosyal Katılım, Sosyal Eşitsizlikler, Göçmenlik ve Küreselleşme başlıca ilgilendiği konular arasındadır.  

Avesis

 

s200_nicole.kan_al-ferrari.jpeg (16 KB)

Müdür Yardımcısı

Doç. Dr. Nicole Silvia Kançal

Marmara Üniversitesi, Mimarlık Tarihi Bölümü öğretim üyesidir. 1969 yı­lın­da İs­viç­re’nin Al­man böl­ge­sin­de doğ­du. Fen li­se­si­ni bi­tir­dik­ten son­ra Lau­san­ne (Lo­zan) Üni­ver­si­te­si’ne gir­di. Sa­nat Ta­ri­hi, Al­man Di­li ve Ede­bi­ya­tı ve Fran­sız­ca bö­lüm­le­rin­den 1994 yı­lın­da me­zun ol­du. Ay­nı se­ne İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Sa­nat Ta­ri­hi Bö­lü­mü’nde Yük­sek Li­san­sa baş­la­dı. “Kı­rım Han­la­rı’nın İmar Fa­ali­ye­ti ve Me­zar Taş­la­rı” baş­lık­lı te­zi­ni 1998’de bi­tir­di. Ay­nı bö­lüm­de yap­tı­ğı “Bah­çe­sa­ray’da­ki Han­sa­ray’ın Yer­le­şim Dü­ze­ni ve Mi­ma­ri­si” ad­lı Dok­to­ra ça­lış­ma­sı Ara­lık 2004’te ka­bul edil­di. TDV İs­lâm An­sik­lo­pe­di­si’ne Kı­rım ile il­gi­li mad­de­le­ri yaz­mak­ta­dır. De­ği­şik ya­yın or­gan­la­rın­da Türk-İs­lâm sa­na­tı ile il­gi­li ma­ka­le­le­ri mev­cut­tur.

Academia

 

p6BdnPOe_400x400.jpg (22 KB)

Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Fehmi Yılmaz

Marmara Üniversitesi, Tarih Bölümü Başkanıdır. Lisans eğitim hayatına1988 senesinde Marmara Üniversitesinde Fen – Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümüne başladı. Buradaki eğitimini 1993 senesinde bitirdi. 1993 senesinde yüksek lisans eğitim hayatına İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Ekonomi Ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Osmanlı Tarihi alanında başladı ve 1996 senesinde bitirdi. 1996 -2005 senelerı içinde Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Yakınçağ Tarihi alanında doktorasını bitirdi. 2020 senesinden bu yana Marmara Üniversitesi, Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor. Kaç yaşında olduğu ve nereli olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

Academia

 

Screenshot_1.png (1005 KB)

Yönetim Kurulu Üyesi

Doç. Dr. Murat Can Ganiz

Marmara Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesidir. Lisans ve yüksek lisans derecesini sırasıyla 2000 ve 2002 yıllarında Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bunu takiben doktora derecesi Ocak 2008'de A.B.D. Lehigh Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun oldu. 2008-2009 yılları arasında Los Angeles'ta MySpace'te Veri Madenciliği Mühendisi olarak çalıştı. 2009 Güz döneminde Doğuş Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı ve Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne katıldı. 2015 yılı güz döneminden itibaren halen Doçent olarak görev yapmaktadır. Dr. Ganiz'in araştırma ilgi alanları, Yapay Zekanın genel şemsiyesi, daha spesifik olarak, metinsel verilerin ve bağlantılı verilerin analizine uygulanan Makine Öğrenimi ve Derin Öğrenme algoritmalarıdır.

Academia

 

Screenshot_2.png (1.12 MB)

Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Akça

Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesidir.

Avesis

 

DANIŞMA KURULU

Prof. Dr. Arif Bilgin, Sakarya Üniversitesi, Tarih Bölümü | Academia
Prof. Dr. Osman Gümüşçü, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Coğrafya Bölümü | Academia
Prof. Dr. Ramazan Acun, Hacettepe Üniversitesi, Tarih Bölümü | Avesis
Doç. Dr. Ali Yaycıoğlu, Stanford Üniversitesi, Tarih Bölümü | Academia
Doç. Dr. Alim Arlı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü | Academia
Doç. Dr. Eda Yücesoy, İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü | Academia
Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli, Samsun Üniversitesi, Mimarlık Bölümü | Academia
Doç. Dr. Hasan Karataş, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü | Academia
Doç. Dr. Özgür Kavak, Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi | Avesis
Dr. Abdullah Saçmalı, Lexiqamus Programı Geliştiricisi | Academia
Dr. Süphan Kırmızıaltın, NYU Abu Dhabi, Arts and Humanities Fakültesi | Researchgate
Fatma Aladağ, Leipzig Üniversitesi Tarih Bölümü | Academia


Bu sayfa Dijital Beşeri Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 10.03.2024 10:46:57 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM